Skip Navigation LinksNews1126-5481

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencileri Yaşlıları Unutmadı

Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2024, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında, Yaşlılar Haftası kapsamında sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında Gazimağusa'da bulunan iki yaşlı bakım evini ziyaret edip, yardımda bulundular. Prof. Dr. Anıl Kemal Kaya danışmanlığındaki bitirme projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe gönüllü öğrenciler de katıldı.

Öğrenciler, ziyaretlerinde bakım evleri sakinleriyle sohbet edip, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştılar. Bakım evlerine yaptıkları yardımlar dışında, onlara Rixol sponsorluğunda kolonya ve ıslak mendil de hediye ettiler.

Katılımcı öğrenciler, Yaşlılar Haftası etkinlikleri hakkında duygularını paylaşırken, bu tür faaliyetlerin yaşlı bireyler için önemli olduğunu ve kendilerinin de bu etkinliklerden büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Özen Yaşlı Bakımevi sahibi ve sorumlusu Meryem Bilginerler, öğrenciler ile olan konuşmalarında; “DAÜ öğrencileri bize çok destek oldu. Öğrencilerden gelen desteğin herkesten gelmesini temenni ediyoruz. Keşke herkes bu duyarlılığa sahip olsa. Sağ olun, çok teşekkür ederiz" dedi.

Bakımevi sakinleri ise öğrencilerin ziyaretlerine çok sevindiklerini belirterek, gençlerin göstermiş olduğu duyarlılığın önemini vurguladılar.